Domača Stran‎ > ‎Indonezija‎ > ‎

Obišči Indonezijo

Indonezija je turistično zelo razvita država. Številne plaže s hoteli in vilami ter ogromno naravnih znamenitosti in svetovnih čudes so za turiste še posebej vabljivi.
 
Informacije o vizi
 
Za obisk Indonezije je potrebna turistična viza. Po novem jo Slovenski državljani lahko dobimo ob prihodu na večji mednarodnih letališčih in pristaniščih. Za vizo ob prihodu je potrebno plačati 25 USD (za 30 dni) in 10 USD (za 7 dni). Najlažje je če imamo s seboj kar dobro ohranjene Ameriške dolarje. Ob tem je potrebno imeti s seboj tudi potni list z veljavnostjo vsaj 6 mesecev.
 
Informacija o letališčih in pristaniščih na katerih lahko dobimo vizo ob prihodu.
 
Če želimo obiskati deželo za dalji čas (90 dni) je potrebno za vizo zaprositi na Indonezijski Ambasai na dunaju.
 
Kdaj obiskati deželo?
Indonezijo je najbolje obiskati v sušnem obdobju, ki traja nekje od meseca Maja pa do Septembra.
 
Zdravstveno zavarovanje
 
Pred odhodom si je priporočljivo urediti zdravstveno zavarovanje za tujino v eni od zavarovalnic. Če zdravstvenega zavarovanja nimamo, je potrebno vse storitve plačati. Boljše bolnišnice so relativno dražje, a je storitev kakovostna. Verjetno v nekaterih pogledih bolj kot pri nas.
 
Kaj obiskati?
 
Indonezija je velika približno kot Evropa, zato ima tudi veliko znamenitosti. Zagotovo si je vredno obiskati katero od idiličnih plaž, svetovno čudo tempelj Borubudur, otok Bali s številnimi posebnostmi in prestolnico Jakarto. Vendar to še zdaleč ni vse, kar Indonezija ponuja.
Comments